Köyceğiz

köyceğiz

Fethiye ve Marmaris’in ortasında , Akdeniz ve Ege Denizi’nin birleştiği bölgede bulunan Köyceğiz, doğal güzellikleriyle herkesi kendine hayran bırakan sakin bir turistik ilçedir. Tarihi M.Ö. 3400 Lü yıllara dayanan ilçe , Köyceğiz Gölü kuzeyine kurulmuştur.
Köyceğiz, tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Karyalılar, İskitler,Persler ve Osmanlı bunlardan yalnızca birkaçıdır.

Söylentilere göre Köyceğiz bugün gölün bulunduğu alana kurulmuş, tarihi tam bilinmeyen bir zamanda tüm ova sular altında kalmış. Kentin halini görenler “Bütün şehir batmış, sadece kıyıda bir Köyceğiz kalmış.” demişler. İlçenin adını bu olaydan aldığı düşünülür ve hala gölün suları altında batık bir kent olduğu düşünülür.

İlçede gezilecek birçok yer bulunuyor. En önemlileri Köyceğiz Gölü,Sultaniye Kaplıcaları, Kaunos Antik Kenti ve Ekincik Plajı’dır.Aynı zamanda ilçede her sene bisiklet festivali düzenleniyor. Kaunos Bisiklet Buluşması olarak bilinen aktivite 3 gün sürüyor. Dalyan-Köyceğiz arasındaki parkurlarda bisiklet süren sporseverlerin sayısı her geçen yıl artıyor.Yine yaklaşık 20 yıldır yapılan uluslararası bir organizasyon olan Köyceğiz Prof. Dr. Yaşar Sevim Üniversiteler Plaj Hentbolu Şampiyonası da oldukça ilgi görüyor.

Köyceğiz gölü

köyceğiz-gölü

Tektonik bir alan onan bölgenin sular altında kalmasıyla oluşan göl, Dalyan Boğazı ile Akdeniz’e bağlanır.Köyceğiz Gölü’nde yaklaşık olarak 180 çeşit kuş yaşadığı bilinmektedir.Yıl boyunca hemen hemen her türlü sporunu yapmak mümkündür.

Gölün kıyısında yaklaşık iki kilometre uzunluğunda bir yürüyüş kordonu ve plajı bulunmaktadır.Ayrıca tamamı yöreye özgü Günlük(Sığla) ağaçlarıyla kaplı bir de kamp alanı bulunmaktadır.
Göl üzerinde bir de ada bulunur. Geçmişte hapishane olarak kullanıldığı için adına “Hapishane Adası” denmiştir.Ayrıca adada Cenevizliler döneminden kalma kaleye ait kalıntışlar da bulunmaktadır. Göl üzerinde tekne gezintileri ya da su sporları yapabilirsiniz.

Sultaniye Kaplıcaları

köyceğiz sultaniye kaplıcaları

Sultaniye Kaplıcaları, ülkemizde en yüksek radyoaktivite oranına sahip kaplıcadır. Radyoaktivite yüksekliği sebebi ile rehabilite edici özelliği vardır. Sıcaklığı 39 derece olan suyun romatizma, siyatik ,cilt ve kadın hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.

Tarihte Kaunoslular tarafından kullanıldığı bilinen kaplıcalar , Bizans Dönemi’nde tesisleştirilerek kullanılmaya devam etmiştir. Roma döneminde ise hastane olarak kullanılmıştır. Kaplıcalara kara yolu ya da deniz yoluyla ulaşmak mümkündür.

Kaunos Antik Kenti

köyceğiz-kaunos-antik-kenti

Karya uygarlığının en önemli kentlerinden biri olan Kaunos , tarihte bir liman kenti olmasına rağmen bugün kıyıdan yaklaşık üç kilometre kadar içeride kalmaktadır. Kentin girişindeki kaya mezarları ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekmiştir. Kentte stoa, agora, çeşme, hamam, tiyatro ve tapınak kalıntıları bulunmaktadır. Kent yakınlarında bulunan Antik Tuzla’dan elde ettikleri tuzun ticaretini yaptıkları bilinmektedir.
Zaman içinde Pers,Rodos,Bergama Krallığı,Mısır ve Roma İmparatorluğu yönetimlerine geçen kent, limasn kumla dolduktan sonra önemini yitirmeye başlamıştır.Kentin kıyıdan içeride kalmasının Büyük Rodos Depremi ile Dalyan’dan akan Dalanman Çayı’nın yatağı değişmiş ve taşıdığı kum ve çakılların sürüklenme yönü değiştirmiş olmasından kaynaklandığı düşünülmektedir.

Ekincik Plajı

köyceğiz-ekincik-plajı

Köyceğiz’in merkeze yaklaşık 30 km uzağında bulunan köyü, Akdeniz’e olan kıyısı ve plajı ile ünlüdür. Özellikle doğa ile iç içe deniz tatili yapmak isteyen kampçıların tercih ettiği koy aynı zamanda doğal yat limanı olarak bilinir. Bölgede yapılan tekne gezintilerinin mutlak uğrak yeridir.

Canınız tatil çektiyse Solo Villa‘yı ziyaret ediniz.